GOSTUJUĆA IZLOŽBA: Otvorena nova sezona u Prirodnjačkom centu Srbije u Svilajncu

Z. Gligorijević

01. 03. 2021. u 13:49

GOSTUJUĆA izložba „Prirodnjački centar u malom“ danas je otvorila novu sezonu u Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu.

ГОСТУЈУЋА ИЗЛОЖБА: Отворена нова сезона у Природњачком центу Србије у Свилајнцу

Foto: SO Svilajnac

Pored toga, jedna od najatraktivnijih izložbi, “Životinje Afrike”, obogaćena je novim eksponatom, replikom mladunčeta slona. Obogaćeni su i prateći sadržaji, poput restorana i njegove ponude, tu je igraonica sa animatorima i drugi noviteti.

- Prateći savremene standarde izlaganja, sve izložbe su digitalizovane, što posetiocima omogućuje da se dodatno informišu o eksponatima. Prirodnjački centar poseduje i miltimedijalnu salu sa 3D bioskopom. Cilj ovakvog koncepta je da se naučni sadržaji posetiocima, a prvenstveno najmlađima, približe na inovativan i zabavan način. Takođe, bezbednost posetilaca nam je na prvom mestu, tako da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republike Srbije – navodi Danijela Čuknić, direktorka Prirodnjačkog centra Srbije u Svilajncu.

Jedinstvenu instituciju u ovom delu Evrope, koja predstavlja spoj nauke, obrazovanja, kulture i turizma, čine „Dino parka“ sa jezerom i modelom vulkana na otvorenom i devet stalnih postavki. Godišnje ga u proseku poseti oko 100 hiljada posetilaca.

- Prepoznatljivi smo po dinosaurusima, pomoću kojih najmlađima, na jedinstven način želimo da usadimo ljubav prema nauci, ali postoje izložbe koje se bave ostalim granama prirodnih nauka, kao što su geologija, geografija, biologija, ekologija – ocenjuje kustos Prirodnjačkog centra Stefan Radević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a