PRIJAVITE SE ZA VAKCINACIJU: Kancelarija za KiM uputila poziv građanima, besplatan prevoz na imunizaciju

D.Z.

28. 02. 2021. u 12:26

ПРИЈАВИТЕ СЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Канцеларија за КиМ упутила позив грађанима, бесплатан превоз на имунизацију

Foto M. Anđela

KANCELARIJA za Kosovo i Metohiju uputila je poziv građanima sa područja južne pokrajine da se, ukoliko to nisu učinili do sada, prijave za vakcinaciju protiv virusa kovida 19.

Kako se pojašnjava u saopštenju za javnost Kancelarije za KiM, prijave za prijem cepiva protiv koronavirusa građani sa teritorije KiM treba da izvrše u svojim domovima zdravlja i medicinskim ustanovama, a imunizacija se vrši na tri izdvojena punkta - u Raškoj, Kuršumliji i Bujanovcu. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, inače, organizuje besplatan autobuski prevoz na vakcinaciju i revakcinaciju građana, kao i povratak, uz pratnju zdravstvenih radnika.

 - Na imunizaciju je moguće doći i sopstvenim prevozom, ali je i u tom slučaju neophodna prethodna prijava u nadležnom domu zdravlja, kao i dolazak u tačno naznačenom terminu - pojašnjava se u saopštenju Kanclearije za KiM i dodaje da je Vlada Republike Srbije obezbedila  dovoljne količine vakcina za sve zainteresovane građane sa teritorije Kosova i Metohije. Inače, do sada je  vakcinisano više od 10.000 ljudi s Kosova i Metohije, dok je drugu dozu vakcine primilo oko 7.500 građana. 

 - Vakcinacija je jedini način da stvorimo kolektivni imunitet i zajedničkim snagama pobedimo virus Kovid 19, kako bismo se što pre vratili normalnom životu - zaključuje se u saopštenju za javnost Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)