KORONA U ŠUMADIJI: Nema novopreminulih, 14 u bolnici u Gornjem Milanovcu

M. B.

27. 02. 2021. u 14:47

NI u današnjem zvaničnom izveštaju u o zarazi korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, tokom protekla 24 časa, srećom nema ni jednog preminulog pacijenta.

КОРОНА У ШУМАДИЈИ: Нема новопреминулих, 14 у болници у Горњем Милановцу

Foto: M. B.

Smanjuje se, prema zvaničnim podacima, broj hospitalizovanih od opakog kovida-19 na Kovid- odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

- Ukupan broj hospitalizovanih u našoj bolnici je trenutno 14. Od njih, po sedmoro na Grudnom odeljenju i na Neuropshijatriji. Od njih, na korona virus pozitivno je 13, jedan pacijent ima negativan test. Tokom protekla 24 časa, dva smo pacijenta otpustili kući, jednog prevezli na lečenje u Opštu bolnicu u Čačku, u istom periodu smo primili na lečenje troje pacijenata, sa simtomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Nema još današnjih, najnovijih podataka o broju eventualno novozaraženih osoba u ovom celom kraju. Do ovog izveštavanja, još važi zvaničan podatak, nadamo se precizan:

- Ukupan broj registrovanih, obolelih od korona virusa, u ovom „trećem piku“ epidemije, ovde je 1.768. Od tog broja, 821 pacijent je izlečen, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. izjavio je juče dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.780 lica, uz nažalost 85 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a