DECA SE VRAĆAJU U KLUPE: Nadležni u Vranju doneli odluku da se ne prelazi na onlajn nastavu

J. S.

19. 02. 2021. u 21:51

BROJ novozaraženih u Vranju se ne smanjuje, što je bio jedan od razloga da se u petak održi sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Iako se spekulisalo da će sve škole preći na onlajn nastavu, a pričalo se i o zatvaranju ugostiteljskih objekata, na kraju je samo odlučeno da se sprovodi pojačan nadzor.

ДЕЦА СЕ ВРАЋАЈУ У КЛУПЕ: Надлежни у Врању донели одлуку да се не прелази на онлајн наставу

Foto J. Stojković

Sve škole nastavljaju sa redovnom nastavom, uz pojačanu kontrolu primene mera - stoji u zaključku. Kako je "Novostima" pojašnjeno u Štabu, situacija će se pratiti bukvalno iz dana u dan, ali za sada brojke pokazuju da se smanjuje broj slučajeva zaraze kod učenika i nastavnika.

U osnovnim školama u toku ove nedelje je evidentirano 20 učenika i 15 nastavnika kod kojih je potvrđen virus korona, a u srednjim školama kod osam učenika i isto toliko zaposlenih - kaže zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović.

Sve srednje i četiri osnovne nedelju dana bile su na onlajn nastavi nakon što se znatno povećao broj zaražene školske dece. Međutim epidemiolozi tvrde da škole nisu izvor zaraze i da su bezbedne za povratak učenika u školske klupe.

Najavljeno je dodatno informisanje građana, a direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Svetlana Stojanović kaže da, iako je odziv za vakcinaciju odličan, ljudi misle da je i prva doza dovoljna zaštita i opustili su se, pa je to jedan od razloga što je došlo do naglog širenja epidemije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)