DUNAV ZA NEDELJU DANA PORASTAO POLA METRA: Smederevci zabrinuti, nivo ipak polako opada (FOTO)

N. Živanović

18. 02. 2021. u 14:54

NAKON alarmantnih vesti s kraja prošle nedelje, da se Sava izlila na šetalište u blokovima na Novom Beogradu, Smederevci su obratili pažnju na vodostaj Dunava koji je za nedelju dana porastao gotovo pola metra, da bi se pre dva dana zaustavio na koti 641.

ДУНАВ ЗА НЕДЕЉУ ДАНА ПОРАСТАО ПОЛА МЕТРА: Смедеревци забринути, ниво ипак полако опада (ФОТО)

Foto: N. Živanović

U Staroj luci voda je došla skoro do platoa na kome se nalazi dizalica za pretovar čeličnih koturova iz vagona u barže, dok je u naselju Orešac  Dunav „ušao" u pojedina dvorišta vikendica koje se nalaze najbliže vodi.

Foto: N. Živanović

Dobra vest je da je vodostaj Dunava u prethodna dva dana u konstantnom blagom opadanju i da je na jučerađšnji dan iznosio 631 cm.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)