VAKCINACIJA U VRŠCU: Osim kineskog cepiva, sada je na raspolaganju i ruska vakcina

J. J. BALjAK

17. 02. 2021. u 11:52

U VRŠCU je dosad protiv virusa korona vakcinisano više od 4.500 građana, koji su primili kinesko cepivo, a danas će prvi put biti vakcinisani i oni koji su se prijavili za ruski „Sputnjik Ve“.

ВАКЦИНАЦИЈА У ВРШЦУ: Осим кинеског цепива, сада је на располагању и руска вакцина

Foto: Grad Vršac

Imajući u vidu da se već sprovodi i revakcinacija kineskom vakcinom, došlo je do reorganizacije rada Doma zdravlja, pa će se vakcinacija od sada sprovoditi samo u toj zdravstvenoj ustanovi.

U toku prepodneva, od osam do 15 časova, građani će primati drugu dozu kineske vakcine, dok će se prva doza ruske vakcine davati od 15 do 19.30 časova.

Svi ostali pregledi i prepisivanje terapije sprovodiće se od sedam do 13 časova u ambulantama u Ulici Dimitrija Tucovića i kod bivše kasarne.

Dr Danijela Turkoanje kaže da imaju dovoljne količine oba cepiva, jer im nove doze redovno stižu na osnovu broja prijavljenih građana preko portala eUprava.

- Nije bilo većih neželjenih efekata na vakcine, osim povišene temperature. Zadovoljni smo kako imunizacija teče, ali i dalje apelujemo na građane da se prijave za vakcinu, kao i da se i dalje pridržavaju svih mera, jer pandemija još traje – kaže dr Turkoanje.

U poslednja 24 časa u Vršcu je registrovano još 12 novih slučajeva zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)