EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Dvoje preminulo - sedmoro novozaraženih

M. Bošnjak

13. 02. 2021. u 15:27

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Двоје преминуло - седморо новозаражених

Foto: M.B.

DVE osobe u Rudničko-takovskom kraju su, nažalost, tokom minula 24 časa preminule, od posledica zaraze kovid-19, prema današnjem zvaničnom izveštaju. Novozaraženih zvanično ima sedam, u bolnici se leči njih 34.

Podatke o žrtvama kovida-19, danas je potvrdio dr Predrag Šutić, v.d. direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

- Od trenutno 34 pacijenta zbrinuta u našoj bolnici, na Grudnom odeljenju je 12, na Internom deset i 12 na Neurologiji. Pozitivna na korona virus su 24 pacijenta, osam negativno, dvoje čeka rezultate testiranja, ili testiranje. Tokom protekla 24 sata, šest osoba sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju korona virusom primili smo na bolničko lečenje, petoro pacijenata smo u istom periodu otpustili na kućno lečenje – izjavio je dr Šutić.

Dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, danas iznosi ove podatke:

- Ukupan broj registrovanih obolelih od korona virusa, u ovom „trećem piku“ epidemije je 1.609. Od njih, 766 je izlečeno, oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Sva preostala kovid pozitivna lica, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma, juče je, po zvaničnom izveštaju, pregledano 137 osoba, urađeno 37 antigenskih testova, uzeto devet nazofaringealnih briseva, tri osobe su iz nje upućene na hospitalizaciju.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.609 lica, uz nažalost 83 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)