SREDSTVA ZA MEDIJE: Opština Nova Crnja izdvojila 1, 5 miliona dinara za javno informisanje

B.Grujić

12. 02. 2021. u 12:53

OPŠTINA Nova Crnja je za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja, ove godine izdvojila 1,5 miliona dinara, konkurs za raspodelu tog novca, otvoren je do 24. febuara, a odluka o tome ko je dobio sredstva biće poznata u roku od 90 dana.

СРЕДСТВА ЗА МЕДИЈЕ: Општина Нова Црња издвојила 1, 5 милиона динара за јавно информисање

Foto: B. Grujić

Kako je navedeno u konkursu, najniža suma po jednom projektu je 100, a najviša 300 hiljada dinara.

Programi štampanih medija, radija, internet portala i novinskih agencija biće podržani sa maksimalno 80, a televizijski sadržaji sufinansiraće se sa 50 odsto vrednosti projekta, uz napomenu da prava učešća nemaju oni koji se finansiraju iz javnih 

prihoda, kao i oni koji su u prethodnom periodu dobili pare, a nisu u roku i u propisanoj formi podneli narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta. 

 - Kao i prethodnih godina, želja nam je da izdvojena sredstva iz budžeta, ravnopravno dodelimo i da svi budu obuhvaćeni - kaže Vladimir Brakus, predsednik opštine Nova Crnja.

Foto: B. Grujić

Vladimir Brakus

STIPENDIJE ĐACIMA I STUDENTIMA

 Istovremeno, opština Nova Crnja raspisala je i konkurs za dodelu stipendija učenicima i studentima, stipendija za srednjoškolce iznosi 5.400, a za studente 8.400 dinara u 10 mesečnih rata, dok je jednokratna pomoć za đake 20, a za studente 25 hiljada dinara, a rok za podnošenje prijava je 18. februar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)