SEDMORO NOVOZARAŽENIH KOVIDOM-19: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju ukupno zaraženo 1.646 ljudi

M. B.

11. 02. 2021. u 15:43

SEDAM osoba u Rudničko-takovskom kraju, do ovog izveštavanja, potvrđeno su, prema zvaničnim podacima, novozaražene kovidom-19.

СЕДМОРО НОВОЗАРАЖЕНИХ КОВИДОМ-19: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.646 људи

Foto: M. Bošnjak

Podaci zvaničnika o broju novozaraženih, ovde se ponekad razlikuju, ali, bar tako zasada verujemo, ne previše u razlikama između brojeva testiranih i potvrđenih na kovid-19. Najvažnije: podaci o brojevima nažalost preminulih, su tačni. Brojevi novozaraženih osoba, razlikuju se prema pojedinačnim izjavama zvaničnika, od kojih ponekad u javnosti ima odstupanja, ali ne previše u odnosu na, nažalost, tačne brojeve.

Dr Aleksandar Čivović, v. d. direktora  Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, i danas iznosi ove podatke:

- U ovom, takozvanom „trećem piku“ epidemije, ovaj kraj beleži ukupno 1.593 lica, zaraženih korona virusom. Od njih 1.593 do sada je izlečeno 745, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Preostali oboleli nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu. Trenutno su iz ovog kraja na Kovid odeljenjima, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, hospitalizovana 34 lica, potvrđeno pozitivna na kovid-19. U Kovid ambulanti našeg Doma, juče su pregledane ukupno 133 osobe, urađeno je 38 antigenskih testova, uzeta dva nazofaringealna brisa, nije bilo pacijenata upućenih na hospitalizaciju – izjavio je jutros dr Čivović.

Pandemiju kovid-19 u ovom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je  ukupno 1.586  lica, uz nažalost 81 smrtnu žrtvu.    

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!