VAKCINISANO OKO 7.000 LJUDI: U Somboru veliko interesovanje za imunizaciju

J. Bekić

09. 02. 2021. u 15:13

ZA masovnu imunizaciji protiv korone u Somboru vlada veliko interesovanje građana.

ВАКЦИНИСАНО ОКО 7.000 ЉУДИ: У Сомбору велико интересовање за имунизацију

Foto: J. B.

Prema rečima dr Zdravka Hlodika, koordinatora masovne imunizacije u ovom gradu, do sada se  u  punktu u Gradskoj hali „Mostonga“ vakcinisalo oko 7.000 ljudi. Ovog vikenda  nepokretni građani sa  teritorije grada su primili vakcinu. Lekari danas građane pelcuju  kineskom i ruskom vakcinom „Sputnjik – V“, a od  sutra, 10. februara, kreće masovna revakcinacija za građane koji su vakcinu primili od 20. januara.


U Opštoj  bolnici “Dr Radivoj Simonović“ u Somboru  kažu da je epidemiološka  situacija mnogo bolja nego ranije. Na respiratorima nema pacijenata, a u ovoj ustanovi se od korona virusa trenutno leči  13 pacijenata. Koordinacioni tim za masovnu imunizaciju u Somboru od juče je, u okviru Kol-centra za vakcinaciju, otvorio telefonsku liniju za pomoć građanima u prijavi na e-portal za masovnu vakcinaciju.

Operateri će sugrađanima pomagati u prijavi na portal e-Uprava i davati neophodne informacije u vezi sa samom prijavom. Somborci, ali i žitelji svih 15 naseljenih mesta  ovakav vid pomoći mogu dobiti svakog radnog dana od 8 do 15 časova, putem telefona 064/069-82-47.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)