ULAGANJA U OBRAZOVANJE: Uloženo 50 miliona dinara u rekonstrukciju školskih objekata u Vršcu

J. J. BALjAK

09. 02. 2021. u 13:22

MIROSLAV Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje u Vršcu, istakao je da je lokalna samouprava u prethodnom periodu uložila blizu 50 miliona dinara u rekonstrukciju nekoliko školskih objekata, čime su značajno poboljšani uslovi rada za učenike i obrazovni kadar.

УЛАГАЊА У ОБРАЗОВАЊЕ: Уложено 50 милиона динара у реконструкцију школских објеката у Вршцу

Foto: J.J.B.

Najviše se radilo na zgradi Školskog centra „Nikola Tesla“.

-Sredstvima AP Vojvodine i Grada Vršca , u iznosu od šest miliona dinara, renoviran je kompletan krov, dok je iz Gradskog fonda za zaštitu životne sredine izdvojeno više od 22 miliona dinara za zamenu kompletne stolarije i uvođenje centralnog grejanja – podsetio je Lepir.

U Gimnaziji „Borislav Petrov Braca“ urađena je nova elektroinstalacija i obnovljeno centralno grejanje, u šta je uloženo više od 13 miliona dinara od gradskog samodoprinosa za obrazovanje.

-Renoviran je i objekat „Zvončica“, Predškolske ustanove „Čarolija“, za šta je iz gradskog budžeta bilo izdvojeno sedam miliona dinara – dodao je on.

Lepir je najavio i da u ovoj godini planiraju realizaciju više kapitalnih projekata, od kojih je najznačajniji uvođenje centralnog grejanja, zamena stolarije, postavljanje termoizolacije i nove fasade na OŠ „Paja Jovanović“, za šta već imaju urađen projekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)