VAKCINU PRIMILA I GRADONAČELNICA: Nastavljena masovna imunizacija u Kruševcu

S. Babović

08. 02. 2021. u 12:04

GRADONAČELNICA Kruševca Jasmina Palurović primila je danas kinesku vakcinu “Sinofarm” na jednom od punktova u Hali sportova.

ВАКЦИНУ ПРИМИЛА И ГРАДОНАЧЕЛНИЦА: Настављена масовна имунизација у Крушевцу

Foto: Gradska uprava

Zajedno sa njom,vakcinisani su i Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika, načelnik Gradske uprave Ivan Anđelić i zamenik načelnika Vesna Anđelić,kao i zaposleni u Gradskoj upravi.

- Izuzetno je bitno za sve građane da se vakcinišu, kako bi zaštitili sebe i svoje porodice od bolesti koja je, na žalost odnela i mnoge živote-napominje gradonačelnica Jasmina Palurović.- Takođe, to je i jedini put postizanja tzv. kolektivnog imuniteta, kako bi brojka zaraženih na nacionalnom nivou počela da pada.

Foto: Gradska uprava

Gradonačelnica Kruševca podvlači da je zadovoljna odzivom sugrađana na poziv da se zaštite vakcinom, i poziva one koji to još nisu uradili da se prijave putem portala eUprave i izaberu jednu od ponuđenih pet vrsta vakcina.

Foto: S. Babović

- Do sada je oko 11 000 Kruševljana primilo prvu dozu vakcine, a revakcinacija je 21 dan nakon vakcinacije-napominje dr Marina Kostić,direktorka Doma zdravlja.-Sa davanjem prvih vakcina u Kruševcu počelo se 19.januara, a od sutra kreće i revakcinacija. Očekuje se i dopremanje ruske vakcine „ Sputnjik“.

Foto: S. Babović

Masovna vakcinacija u okviru borbe protiv epidemije KOVID-19 nastavlja se danas i na drugim punktovima u Kruševcu.Samo u Hali sportova,koji predstavlja najveći punkt angažovano je 14 lekara i 28 medicinskih sestara,kao i brojni volonteri Doma zdravlja i Crvenog krsta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju