VREDAN POKLON NOVOSADSKIM OSNOVCIMA: Grad za školsku biblioteku obezbedio 350 novih knjiga (FOTO)

Z. G.

04. 02. 2021. u 17:18

NOVOSADSKOJ Osnovnoj školi „Miloš Crnjanski“ Grad Novi Sad je, u saradnji sa Knjižarom „Vulkan“, obezbedio više od 350 novih knjiga, uglavnom lektire.

ВРЕДАН ПОКЛОН НОВОСАДСКИМ ОСНОВЦИМА: Град за школску библиотеку обезбедио 350 нових књига (ФОТО)

Foto: Pres služba Novog Sada

Tim povodom je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je danas posetila tu školu i u razgovoru sa učenicima i nastavnicima ukazala na značaj knjige i čitanja, od ranog uzrasta.

- Grad Novi Sad je pored izgradnje, rekonstrukcije i opremanja škola savremenim nastavnim sredstvima, u šta ulažemo više stotina miliona dinara, ozbiljnu pažnju posvetio i opremanju školskih biblioteka neophodnom lektirom. Drago mi je što je biblioteka Osnovne škole „Miloš Crnjanski“, koja je mala ali izuzetno posećena, od danas bogatija za više od 350 naslova - rekla je Vučinić i istakla da će ta akcija biti nastavljena i u drugim novosadskim školama.

Direktorka škole Milica Vučićević je zahvalila na donaciji i napomenula da učenici često i rado koriste usluge te biblioteke, koja broji više od 10.000 naslova.

- Naša deca su dobri đaci, uspešno nas predstavljaju na različitim takmičenjima i ja sam uverena da će nove knjige doprineti tome da oni budu još bolji i uspešniji.

Foto: Pres služba Novog Sada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice