SKOK BROJA ZARAŽENIH: U Pčinjskom okrugu 85 novih slučajeva korone

J.S.

02. 02. 2021. u 14:02

NAJNOVIJI podaci vranjskog Zavoda za javno zdravlje pokazuju da se beleži porast broja obolelih, naročito je to primetno u Vranju.

СКОК БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: У Пчињском округу 85 нових случајева короне

Foto: J.S.

Od ukupno 392 obrađena uzorka, virus je potvrđen kod 85 ljudi, od tog broja u Vranju je 66 novoobolelih.


U Preševu je sedam novih slučajeva, u Bujanovcu pet, Surdulici i Bosilegradu po tri, Trgovištu jedan, dok u Vladičinom Hanu nema novoregistrovanih. Procentualno broj obolelih u odnosu na testirane je 21, 68 procenta.

U kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 214 pregleda, od kojih je broj prvih pregleda 105. Uzorkovana je krv kod 122 pacijenta i sačinjena 94 RTG pluća. Urađena su 2 brza, 5 PCR i 118 antigenskih testova, od kojih je 56 pozitivno na korona virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 30 pacijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)