ZAVRŠNI RADOVI OKO HRAMA SVETE TROJCE U KNIĆANINU: Zahvalnost brojnim donacijama i gradu Zrenjaninu

B.Grujić

31. 01. 2021. u 11:34

HRAM Svete trojce, u selu Knićanin kod Zrenjanina, posvećen silasku Svetog duha na apostole, koji je počeo da se gradi maja 2018. godine, kada je Episkop Banatski, Nikanor osveštao temelje, uskoro će dobiti konačan izgled.

ЗАВРШНИ РАДОВИ ОКО ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈЦЕ У КНИЋАНИНУ: Захвалност бројним донацијама и граду Зрењанину

foto: grad Zrenjanin

- Zahvaljujući brojnim donacijama, ali i pomoći grada Zrenjanina, izgradnja hrama je brzo napredovala i već nakon godinu dana završeni su zidarski radovi, uređena je unutrašnjost hrama i osveštano   zvono - naglasio je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina, prilikom posete Knićaninu. 

Paroh u Knićaninu i starešina hrama Svete Trojice, jerej Petar Šljokić, ne skriva zadovoljstvo što se radovi na izgradnji privode kraju i što je preostalo još uređenje platoa i pristupne staze oko hrama, na površini oko 500 kvadratnih metara i asfaltiranje puta do hrama.

- Završavamo duborezni ikonostas, paralelno se rade i ikone, nadamo se do hramovne slave, Duhova, da će i one biti završene i granitom ćemo popločati stepeništa na ulazima u hram. U planu je i da pored novog platoa izgradimo kancelariju, sa palionicom sveća, čime bi zaokružili celinu - naglasio je jerej Petar Šljokić, uz zahvalnost svima koji su doprineli da hram Svete Trojice bude podignut u rekordno kratkom vremenskom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere