CRNA TRAVA DOBILA STRUJU: U većem delu opštine normalizovano snabdevanje

I.Mitić

29. 01. 2021. u 12:10

U VEĆEM delu opštine Crna Trava, koja je zbog obilnih snežnih padavina ostala bez električne energije, u četvrtak oko 19 časova uspostavljeno je redovno snabdevanje, saopšteno je iz sedišta Jablaničkog upravnog okruga.

ЦРНА ТРАВА ДОБИЛА СТРУЈУ: У већем делу општине нормализовано снабдевање

Foto: Privatna arhiva

Bez struje su i dalje naseljena mesta Jabukovik, Krivi Del, Darkovce, Gradska i Kalna, ali se očekuje da u toku dana i ova sela dobiju struju. Normalizuju se i telekomunikacione veze, jer je, zbog nestanka struje, u prekidu bila fiksna i mobilna telefonija kao i internet.

Zbog obilnih snežnih padavina svi lokalni putevi su neprohodni i oni se sada čiste po prioritetima. Čišćenje snega otežavao je jak vetar koji je juče, srećom, prestao da duva.

U Crnoj Travi je palo oko pola metra snega, a na pojedinim mestima, zbog snežnih nanosa, dubina snežnog pokrivača iznosi čak i metar.

Juče je u ovoj lokalnoj samoupravi proglašena vanredna situacija, a nadležni poručuju da su sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo Opštinskog i Okružnog štaba za vanredne situacije na terenu.

Ukoliko vetar ponovo ne bude počeo da duva, putevi do svih mahala u planinskom području Crne Trave biće očišćeni za sedam dana.

Malobrojno stanovništvo ove opštine je naviklo na ovakve vremenske uslove, pa se pre zime uvek dobro pripreme za snežne padavine koje  ih, po pravilu, odseku od sveta. Dve starije osobe su, zbog bolesti, na vreme evakuisane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri