POŽAREVAC DESETI PUT NAJHUMANIJI GRAD: Priznanje za davalaštvo krvi

D. NOVKOVIĆ

28. 01. 2021. u 16:27

REPUBLIČKI Institut za transfuziju krvi proglasio je Požarevac za najhumaniji grad u Srbiji po davalaštvu krvi u 2020. godini.

ПОЖАРЕВАЦ ДЕСЕТИ ПУТ НАЈХУМАНИЈИ ГРАД: Признање за давалаштво крви

Foto: GU Požarevac

 U letnjoj kampanji krv su dala 1.072 dobrovoljna davaoca, a u zimskoj 597, što je Požarevcu donelo deseto, jubilarno vredno priznanje.

-To što nas, zahvaljujući velikom broju građana, već deset godina zovu najhumaniji grad, jeste nešto što bih svakom gradonačelniku poželeo da doživi za svoj grad. Zato želim jasno da poručim da ćemo se u ovoj trci uvek takmičiti, i želimo da ostanemo ovako sjajni i da nas kao takve pobeđuju drugi, jer u borbi za ovu titulu nema poraženih, već samo onih koji pobeđuju – rekao je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Priznanja su primila i preduzeća koja su dala značajan doprinos u akcijama davanja krvi - PK “Drmno”, TE „Kostolac B“, „Kostolac usluge“, PD “Georad” i PD “PRIM”. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ovogodišnja ceremonija dodele priznanja nije održana u svečanim salonima Grada Beograda, već u salonima Gradske uprave Požarevac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024