PROBLEMI OSOBA SA INVALIDITETOM U VRŠCU: Bahati vozači svakodnevno parkiraju na mestima obeleženim za njih

J. J. BALjAK

21. 01. 2021. u 15:48

OSOBE sa invaliditetom i njihovi pratioci u Vršcu gotovo svakodnevno se suočavaju sa problemom parkiranja, jer bahati vozači ostavljaju svoje automobile na mestima obeleženim za njih.

ПРОБЛЕМИ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ У ВРШЦУ: Бахати возачи свакодневно паркирају на местима обележеним за њих

Foto: Parakvad VŠ

Nepoštovanje sugrađana sa posebnim potrebama, ali i zakonskih propisa, uočljivo je čak i tamo gde mesta za parking ima na pretek, kao što je to bio nedavni slučaj kod Centra Milenijum, na šta su ukazali članovi Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ“.

-Zbog ovakvog parkiranja, naše specijalizovano vozilo nije moglo bezbedno da doveze decu sa invaliditetom u prostorije udruženja – napisali su članovi „Parakvada VŠ“ na svojoj fejsbuk stranici ispod fotografije na kojoj se vidi nepropisno parkirani automobil.

Rezignirani građani su u komentarima na ovu objavu slali još mnogo drugih fotografija bahatih vozača, koji su, između ostalog, osobama sa invaliditetom zauzimali mesta i na parkinzima ispred supermarketa i tržnih centara, gde nadležne službe, međutim, ne mogu da reaguju, jer se radi o privatnom parkingu.

Jedan sugrađanin je čak fotografijom pokazao i kako se taj problem rešava u Ljubljani. Osim što novčano kazne onog ko se nepropisno parkirao na mestu za osobe sa invaliditetom, njegovo ime osvane i na gradskom panovu, da svi vide kakav prekršaj je načinio i koliko ga je to koštalo.

Mnogi su ocenili da bi tako nešto trebalo da se uvede i kod nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna