STIGLA KINESKA VAKCINA: Počela imunizacija protiv korone u Valjevu

B. PUZOVIĆ

20. 01. 2021. u 20:37

СТИГЛА КИНЕСКА ВАКЦИНА: Почела имунизација против короне у Ваљеву

Foto: Agencija Pristup

VAKCINACIJA građana Valjeva, starijih od 65 godina, protiv korona virusa, koji su se prijavili preko portala e-uprava, počela je u sredu.

Domu zdravlja Valjevo isporučeno je 1.500 doza kineske vakcine “sinofarm”, za koju se trenutno prijavilo 220 stanovnika grada na Kolubari.

Imunizacija se obavlja u velikoj sali hotela “Grand” u centru Valjeva, na četiri punkta, od kojih se na dva obavlja vakcinacija. Ukoliko bude potrebno, iz Doma zdravlja najavljuju da će biti povećan broj lekara i medicinskih sestara u hotelu koji je za potrebe vakcinisanja vlasnik Vidoje Vujić besplatno ustupio.

Foto: Agencija Pristup

- Sada se vakcinišu osobe starije od 65 godina, a nakon toga i ostale prioritetne grupe, među kojima su prosvetni radnici, pripadnici MUP, Vojske Srbije i novinari, o čemu će biti blagovremeno obavešteni – kaže dr Vanja Vučetić, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja Valjevo. - Trenutno je našoj zdravstvenoj ustanovi isporučena kineska, a kada stigne i fajzerova vakcina, biće na vakcinaciju pozvani i oni koji su nju izabrali. Valjevci treba da imaju razumevanja, jer sala hotela nije zdravstvena ustanova, to je privremeno rešenje, s obzirom da je Dom zdravlja pretvoren u kovid ambulantu i da medicinari rade u otežanim uslovima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)