HUMANI PIROĆANCI: Na proslavi uštedeli 1,5 miliona, pa daju pomoć ugroženima

V. Ć.

20. 01. 2021. u 19:49

PIROĆANCI su počeli da dele 1,5 miliona dinara, koliko je planirano za proslavu Nove godine, koje nije bilo iz poznatih razloga sa epidemijom.

ХУМАНИ ПИРОЋАНЦИ: На прослави уштедели 1,5 милиона, па дају помоћ угроженима

Foto: V. Ćirić

 

Među onima koji su dobili neki vid pomoći je i pentaestoro mališana bez roditeljskog staranja, koji su dobili tablet računare. Prethodno su pomoć dobile jedna petočlana porodica u Temskoj, kao i jedna tročlana koja je žrtva porodičnog nasilja.

Kako kaže gradonačelnik Vladan Vasić, od iste sume isplaćena je jednokratna novčana pomoć korisnicima dečjeg dodatka i tuđe nege za 74 osobe. Pomoć za lečenje su dobili i mališani Viktor Đorđević, Mateja Lazarević i Dušan Kartaljević. Ovdašnjem Kolu srpskih sestara koje redovno brine o deci sa autizmom, uplaćeno je 250 hiljada dinara, a za potrebe Doma zdravlja kupljeno je 10 pulsnih oksiometara , tako da je ukupno potrošeno 1.467.000 dinara, kaže Vasić. Pomoć je deljena na predlog Centra za socijalni rad, Odeljenja za zaštitu dece i na predlog građana koji su se o podeli pomoći izjašnjavali na gradskom linku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru