EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Nema preminulih u poslednja 24 sata, potvrđeno još 18 slučajeva virusa korona

M.B.

15. 01. 2021. u 15:01

SREĆOM, u današnjem zvaničnom izveštaju o kovidu-19 u Rudničko-takovskom kraju tokom minula 24 sata, nema preminulih! U tom periodu, potvrđeno je još 18 osoba, pozitivnih na tu zarazu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Нема преминулих у последња 24 сата, потврђено још 18 случајева вируса корона

Foto: M.B.

- Ukupan broj zaraženih u ovom trećem piku epidemije je 1.323. Od njih, izlečeno je 549, oni i njihovi kontakti oslobođenini su kućne izolacije. Trenutno su iz ovog kraja hospitalizovana 34 pacijenta, pozitivna na korona virus, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Sva preostala kovid pozitivna lica, nalaze se u kućnoj izolaciji, pod nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma.

U Kovid ambulanti tog Doma, juče je obavljena 109 pregleda, urađeno 27 antigenskih testova, uzeto je 11 nazofaringealnih briseva. Iz te ambulante, juče su tri osoba upućene na hospitalizaciju.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.318 lica, uz 73 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)