EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminula jedna osoba, 14 novozaraženih

M. B.

13. 01. 2021. u 14:45

OD posledica kovida-19 preminula je, nažalost, još jedna osoba u Rudničko-takovskom kraju tokom minula 24 sata – potvrdio je dr Predrag Šutić v.d. direktora Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула једна особа, 14 новозаражених

Foto: I. Mitić

U toj bolnici, prema preseku od jutros u osam sati, trenutno se leče 44 pacijenta.

- Na Grudnom odeljenju sada je smešteno njih 14, na Internom 18 i 12 na Neurologiji. Od svih njih, na korona virus pozitivno je 28, negativan test ima desetoro, a šestoro čeka rezultate testiranja, ili se testira. U poslednja 24 časa, jednog pacijenta otpustili smo kući, a petoro u istom periodu primili na bolničko lečenje – izjavio je dr Šutić.

Prema izveštaju Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, broj ovdašnjih novozaraženih lica, do ovog izveštavanja, danas je 14, prema zvaničnim pristiglim rezultatima testiranja - izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaražena su ukupno 1.266 lica, uz 72 smrtne žrtve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024