PREMINUO JOŠ JEDAN PACIJENT, 14 NOVOZARAŽENIH: Od početka epidemije u martu do danas, zvanično ukupno zaraženo 1.296, preminulo 74

M. B.

08. 01. 2021. u 15:14

OD KOVIDA-19 je, nažalost je preminuo još jedan pacijent iz Rudničko-takovskog kraja godišta 1937.

ПРЕМИНУO ЈОШ ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, 14 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Од почетка епидемије у марту до данас, званично укупно заражено 1.296, преминуло 74

Foto M. B.

Prema današnjem zvaničnom izveštaju, još 14 osoba iz ovog kraja potvrđeno je pozitivno na korona virus. 

Prema izveštaju Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ukupan broj zaraženih korona virusom, do ovog izveštavanja, u ovom kraju, u takozvanom aktuelnom „trećem piku“ epidemije je 1.236.

- Od njih 1.236, izlečeno je 498, svi oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije. Sa teritorija opštine Gornji Milanovac, trenutno su hosppitalizovana 34 pacijenta zaražena korona virusom (taj broj hospitalizovanih važio je i uoči Božića, primedba izveštača) većinom u milanovačkoj Opštoj bolnici. Svi preostali oboleli od te zaraze nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskom kontrolom lekara našeg Doma zdravlja – izjavio je danas v.d. direktora tog Doma dr Aleksandar Čivović.

U Kovid ambulanti tog Doma, tokom dva dana (na Badnji dan i na Božić)  pregledane je 178 osoba sa sumnjom na kovid-19, urađena su 44 antigenska testa, uzeto devet nazofaringealnih briseva. Na hospitalizaciju su iz te ambulante upućene još četiri osobe.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaražena su ukupno 1.222 lica, uz 69 smrtnih žrtava. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)