LOMLJENA ČESNICA U ŠAPCU: Dukat pronašla Milanka Aleksić, evo šta je poželela svojim sugrađanima

V. Mitrić

07. 01. 2021. u 23:11

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić, bio je i na svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornoj crkvi u Šapcu, posle čega je prisustvovao lomljenju česnice u tog hrama.

ЛОМЉЕНА ЧЕСНИЦА У ШАПЦУ: Дукат пронашла Миланка Алексић, ево шта је пожелела својим суграђанима

Foto: GU Šabac

- Svim sugrađanima koji Božić slave po julijanskom kalendaru želim da u zdravlju, sreći i blagostanju, provedu najradosniji hrišćanski praznik. Želim da ljubav vera i nada budu okosnice njihovim životima i da im godina koja je pred nama bude berićetna u svakom pogledu. Mnoga su iskušenja pred nama, samo zajedništvom, humanošću i velikom ljubavlju može da ih prebrodimo -kazao  je gradonačelnik Pajić.

U već tradicionalnoj božićnoj pogači bila su skrivena tri srebrnjaka i jedan dukat. Zlatni dukat, dar Grada Šapca, pronašla je Šapčanka Milanka Aleksić.

- Srećna sam što sam pronašla dukat u česnici. Ovo je prvi put da dobijem zlatnik, zahvaljujem se Gradu Šapcu. Želim svim sigrađanima srećan Božić, mnogo zdravlja, sreće i radosti - naglasila je  Aleksićeva.

Protojerej-stavrofor, Milan Pantelić, arhijerejski namesnik šabački, čestitao je svim sugrađanima i svim parohijanima današnji praznik, praznik mira, ljubavi, rođenja (novog života) uz radostan pozdrav Mir Božji, Hristos se rodi!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna