OVO JE NAJLEPŠA BOŽIĆNA PRIČA: Porodica Jovanović uskoro pod istim krovom

J.S.

07. 01. 2021. u 15:48

U selu Vlase u trošnoj iznajmljenoj kućici, tačnije u dve sobe živi baka Vidosava (72) i njene tri unuke Milena (13), Maja (12) i Milica (9) rodom. U oktobru ovu porodicu posetili su novinari Večernjih novovosti.

ОВО ЈЕ НАЈЛЕПША БОЖИЋНА ПРИЧА: Породица Јовановић ускоро под истим кровом

Foto: J.S.

Priča o baki koja se preselila u drugo selo kako bi unuke bilo bliže kući, potresla je Srbiju. Od tog trenutka telefon redakcije u Vranju se usijao., volonteri iz Centra u+za medijsku transparentnost i medijsku odgovornost iz Vranja, brojni pojedinci i ustnove učinili su da ova mala ženska zajednica dobije novi krevet, frižider, radni sto, garderobu i velike zalize hrane i sredstava za higijenu.

Ipak, za njih četiri kao i za roditelje devojčica i malog brata koji žive u Trsteb+ni takođe u krajnje neadekvatnim uslovima, desilo se nešto neverovatno kada sui h posetili ljudi iz organizacije “St+rbi za Srbe” i počeli radove na kući u selu Vlase koja je započeta ali nije bilo novaca za njihov završetak.

Sudeći po dosadašnjem toku radova uskoro će cela porodica biti pod istim krovom.

Ono što je malo poznato je da je lavinu humanosti pokrenuo jedan čovek, koji je novinare naše kuće upoznao sa porodicom, a onda je sve krenulo na bolje.

Laborant Novica Cvetković, svesan bakine vremešnosti, bio je ovim devojkama često io tac i majka. Poslednjih meseci on je sačekao, ugostio i doveo do devojaka na stotinka humanitaraca koji su naročito u vreme praznika osetili potrebu da ovim devojčicama ulepšaju dane.

-    Poljanica je siromašan kraj, ovo je samo jedna od teških priča a meni je zaista bilo veliko zadovoljstvo što sam mogao da n abilo koji način pomognem. U ovom kraju dečja graja je retkost i zbog toga treba da se borimo da svako dete koje živi u ovom planinskom kraju đivi dostajenstveno, ne bude, gladno , žedno i bez farderobe – kaže Cvetković.

On je jedan od onih koji sa najvećom radošću prati radove na izgradnji kuće. Baka lije suze od prevelike radosti, a devojčice ne uspevaju ovih dana da otvore poklone. Srećni su što nije napadao sneg pa su mogli d aodu do Trstene i provedu prazniike sa ocem majkom i malim bratom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREŠEVO U NEDELJU BEZ STRUJE: Planirani radovi na elektroenergetskim objektima