MIR BOŽIJI HRISTOS SE RODI: Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju u manastiru Gračanica

D. Z.

07. 01. 2021. u 13:30

SRBIMA na Kosovu i Meothiji je najpotrenija podrška a to što današnji dan slavimoi obeležavamo sa predstavnicima Kancelarije za Kosovo i Metohiju svedoči da nismo sami.

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ: Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију у манастиру Грачаница

Foto: D. Z.

- Dobrodošlicu želimo da ukažemo  direktoru Kancelarije za KiM gospodinu  Petru Petkoviću i njegovim saradnicima, koji su ukazali veliku ljubav i žrtvenost  i došli na Kosovo i Metohiju i da time  posvedoče da nismo sami , da smo zajedno i kada slavimo ali i kada stradamo i kada nam je potrebna podrška.

- Ovo je, između ostalog, posle liturgije u manastiru Gračanica rekao vladika raško -prizrenski Teodosije dok su liturgiji prisustvovali Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, pomoćnik direktora Dušan Jovović kao i predstavnici lokalne samouprav eu Gračanici.

Čestitajući najradosniji hrišćanski praznik Srbima na KiM direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je naglasio da čestitku sa radosnim pozdravom “Mir Božiji Hristos se rodi” želi da uputi pod svodovima slavne Gračanice koja ove godine obeležava 700 godina postojanja i odatle pozdravi čitav srpski narod.

- Rođenje Isusa Hrista  uvek i iznova znači i rađanje nove nade, jačanje vere i snaženje duha,  da opstanemo i ostanemo ovde na našem Kosovu i Metohiji. Iz prošle godine pune izazova, da uđemo u godinu pobede,  jer svaka nova kuća koju izgradimo, svaki novi put, nova bolnica i svaka nova zgrada i crkva koju podignemo jeste pobeda  i korak ka miru  i blagostanju. Želim da ukažem da je država Srbija, Vlada Republike Srbije  i predsednik Aleksandar Vučić  uvek uz svoj narod na Kosovu i Metohiji  i da ćemo činiti sve u narednom periodu kako bi pomagali naš narod,  kako bi ovde opstali. Zahvaljujem se i vladiki Teodosiju što nam je učinio čast da učestvujemo na današnji praznik u ovoj velikoj duhovnoj radosti- istakao je ispred manastira Gračanica posle Božićne liturgije direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati