SOPSTVENI POSAO ZAPOČINJE 25 OSOBA: Dodeljena sredstva namenjena samozapošljavanju

I.M.

07. 01. 2021. u 14:38

PRAVO na subvencije iz leskovačkog budžeta, namenjene samozapošljavanju, ostvarilo je 25 osoba. Njima su uručeni ugovori o dodeljenom novcu u pojedinačnom iznosu od po 250.000 dinara.

СОПСТВЕНИ ПОСАО ЗАПОЧИЊЕ 25 ОСОБА: Додељена средства намењена самозапошљавању

Foto I.Mitić

Ukupna sredstva koja su ove godine izdvojena iz budžeta lokalne samouprave iznose 6,25 miliona dinara i ona će biti iskorišćena za otvaranje advokatskih kancelarija, kozmetičkih i frizerskih salona, poslova obrade metala i drveta kao i auto-mehaničarskih i drugih radionica.

Leskovac je, u okviru svog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, u poslednjih sedam godina ukupno izdvojio 182 miliona dinara i, u okviru više njegovih mera, radno angažovao oko 1200 ljudi. Mera samozapošljavanja namenjena je nezaposlenim osobama koje su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i koje su završile obuku za razvoj preduzetništva.

Osim ove mere, u okviru pomenutog plana Leskovac iz svog budžeta finansira i javne radove kao i stručnu praksu za visokoškolce. Tokom prošle godine tako je, izdvajanjem 16,4 miliona dinara, angažovana 71 osoba. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri