TRADICIONALNO: Kancelarija za KiM organizuje podelu paketića za decu iz srpskih sredina u južnoj pokrajini

Novosti online

04. 01. 2021. u 14:27

Kancelarija za Kosovo i Metohiju i ove godine organizuje tradicionalnu podelu novogodišnjih i božićnih paketića za decu iz srpskih sredina u južnoj pokrajini.

ТРАДИЦИОНАЛНО: Канцеларија за КиМ организује поделу пакетића за децу из српских средина у јужној покрајини

Foto: Kancelarija za KiM

U sklopu ove akcije biće podeljeno više od 8.200 paketića koje je obezbedila Kancelarija.

Poklone će najmlađima od danas pa do Badnjeg dana deliti pomoćnici i članovi kabineta direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

Paketići će prvo biti uručeni deci iz srpskih sredina na centralnom Kosovu i Metohiji, Metohiji, Kosovskom Pomoravlju, dok će deca iz četiri opštine na severu pokrajine svoje poklone dobiti za Novu godinu koja se slavi po Julijanskom kalendaru.

Akcija podele paketića danas je počela u Srbici, u Osnovnoj školi „Milun Jakšić“, a nastavljena je u opštini Istok, gde je u dodela organizovana u Osnovnoj školi „Radoš Tošić“ iz Osojan. Dodela se nastavlja u Klini, a potom u Goraždevcu.

Sa decom se družila pomoćnica direktora Svetlana Miladinov, koja je poručila koja je istakla da je cilj ove akcije da mališanima koji odrastaju u veoma specifičnim uslovima, izmamimo osmeh i radost.

-    U prethodnoj godini, u srpskim sredinama na prostoru Kosova i Metohije rođen je veći broj dece nego pretprošle godine. Tradicionalno, svake godine Kancelarija za KiM obezbeđuje i uručuje paketiće za naše najmlađe na prostoru južne srpske pokrajine. Tako i ove godine, uz veliku podršku direktora Kancelarije Petra Petkovića naši pomoćnici i članovi kabineta se nalaze na terenu. Naši mališani na prostoru Kosmeta žive u veoma specifičnim i teškim uslovima, ali ovom dodelom paketića hoćemo da im izmamimo osmehe i u očima vidimo sreću i radost i da im ulepšamo predstojeće praznike – istakla je  Miladinov.

U utorak, 5. januara, planirana je podela paketića u predškolskim ustanovama i školama u Prilužju, Obiliću, Kosovu Polju, Lipljanu i Gračanici, Prizrenu, Orahovcu, Velikoj Hoči, Štrpcu...

Na Badnji dan svoje poklone dobiće deca iz Gnjilana, Parteša, Vitine, Novog Brda, Raniluga...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda