ZABELELO SE POLA SRBIJE: Sneg blokirao sela na Pešteru, u Nišu jaka vejavica (FOTO/VIDEO)

Novosti online

26. 12. 2020. u 23:04

I PORED najave meteorologa, sneg je večeras iznenadio stanovnike velikog dela Srbije.

ЗАБЕЛЕЛО СЕ ПОЛА СРБИЈЕ: Снег блокирао села на Пештеру, у Нишу јака вејавица (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Novosti online

U selima u okolini Sjenice sneg ne prestaje već satima, pojedina sela potpuno su odsečena od glavnog puta, a oko 1.000 meštana usled nevremena ostalo je bez električne energije.

Regionalni putni pravci prema Novom Pazaru, Ivanjici i Novoj Varoši su prohodni, ali je nekoliko sela na području mesnih zajednica: Bare, Karajukiće Bunari, Kladinica i Lopiže, u snežnoj blokadi.

Večeras veje i u Nišu, gde je zbog jake vejavice smanjena vidljivost, pa nadležni apeluju na oprez tokom vožnje.

Foto: Novosti online

 

I na planinama oko Prijepolja danas je pao prvi sneg zbog čega se saobraćaj otežano odvija.

Selo Jabuka je pod snegom. Kiša koja je padala nekoliko sati noćas je prešla u susnežicu i sneg, pa je na Jabuci formiran pokrivač od 15 centimetara.

Danas je vejalo i u Vrnjačkoj banji, gde je beli pokrivač iznenadio lokalno stanovništvo. U krajevima oko Vrnjačke banje nisu prijavljeni nikakvi problemi zbog snežnih padavina.

Kako se vidi na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, veje i na omiljenoj zimskoj destinaciji u Srbiji - na Kopaoniku.

Kako su meteorolozi najavili, tokom noći u jugozapadnoj Srbiji stvoriće se snežni pokrivač visine od 5 do 15 cm, u planinama od 15 do 25 cm.

Od ponedeljka do srede u južnom Banatu jak jugoistočni vetar (košava), povremeno olujne snage sa maksimalnom brzinom od 24 do 28 m/s. Upozorenje je na snazi do 28. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba