PREMINUO JEDAN PACIJENT, U BOLNICI 53: Od početka epidemije ukupno zaraženo 1.088, preminulo 63

M. B.

26. 12. 2020. u 10:09

JOŠ jedan pacijent je, nažalost, preminuo na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, u protekla 24 sata. P

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ, У БОЛНИЦИ 53: Од почетка епидемије укупно заражено 1.088, преминуло 63

Foto: D. Pozderović

 Prema preseku od jutros u osam sati, na tri ta odeljenja trenutno su ukupno hospitalizovane 53 osobe, sa dokazanim prisustvom korona viusa, ili sumnjom na tu zarazu (jedan više u odnosu na jučerašnji broj hospitalizovanih).

- Na Grudnom odeljenju smešteno je 17 pacijenata, na Internom 21, na Neurologiji 15. Pozitivno na korona virus ih je 34, negativno deset, devet pacijenata čeka rezultate testiranja, ili se testira. U poslednja 24 sata, četvoro izlečenih pacijenata smo otpustili kućama, šestoro primili na bolničko lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Prema podacima od petka, u Rudničko-takovskom kraju su tokom 24 časa registrovane 33 novozaražene osobe.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.028 lica, uz 58 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)