DETALJI NEZGODE U NIŠU: Kako je došlo do toga da gvozdena armatura padne na kabinu dizalice u kojoj je bio radnik (FOTO)

J.Ć.

25. 12. 2020. u 17:31

V.G. (58), radnik firme koja radi na izgradnji stanova u Prvomajskoj ulici u Nišu, samo pukim čudom preživeo je nezgodu na poslu, kada mu se u petak na kabinu dizalice u kojoj se nalazio, sa visine od par desetina metara, sručila gvozdena armatura.

ДЕТАЉИ НЕЗГОДЕ У НИШУ: Како је дошло до тога да гвоздена арматура падне на кабину дизалице у којој је био радник (ФОТО)

Foto: J. Ćosin

Nesreća se dogodila oko 13.30 sati dok se radnik koji je upravljao dizalicom, nalazio u kabini radne mašine.

- On je podizao armaturu na četvrti sprat zgrade, kada se gvožđe, iz još neutvrđenih razloga, otkačilo i palo na kabinu. Radnika je sa povredama Hitna pomoć prebacila u Klinički centar – kažu izvori upoznati sa ovim slučajem.

Lekar niške Hitne pomoći Dragiša Aleksić, saopštio je da je njihova ekipa prva stigla na mesto nesreće i odmah pristupila spašavanju zarobljenog čoveka.

Foto: J. Ćosin

- Radniku je pao teret sa krana na kabinu, nakon što se otkačio sa dizalice. Naša ekipa je odmah počela sa njegovim izvlačenjem a pridružili su nam se vatrogasci spasioci i radnici na gradilištu. Cela operacija spašavanja trajala je oko 15 minuta. Pacijent je odvezen u Klinički centar gde je dijagnostikom ustanovljeno da je srećom, zadobio samo lakše povrede, ranicu na kapku levog oka i manju ranu na desnoj ruci – kazao je Aleksić.

Policija je potvrdila događaj i saopštila da je o nesreći na radu obaveštena Inspekcija rada i tužilaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega