DEO PROJEKTA ZAŠTITE OD POPLAVA: Otvoren novi most preko rasteretnog kanala Tulovske reke

Игор Митић
Igor Mitić

23. 12. 2020. u 16:39

ZAVRŠENI su radovi na izgradnji mosta preko rasteretnog kanala Tulovske reke kojim će se višak atmosferskih voda, umesto kroz naselja, odvoditi direktno u Južnu Moravu.

ДЕО ПРОЈЕКТА ЗАШТИТЕ ОД ПОПЛАВА: Отворен нови мост преко растеретног канала Туловске реке

Foto: GU Leskovac

Puštanjem mosta u saobraćaj stavlja se u funkciju i ovaj vodoprivredni objekat čija je dužina 2,2 kilometra i u koji je ukupno uloženo oko stotinu miliona dinara.

Most je dug skoro 18, a širok deset metara i njegova izgradnja koštala je 27,4 miliona dinara. Ovaj posao je finansirala lokalna samouprava, dok su izgradnju novog rasteretnog kanala pomogle i „Srbijavode“ sa 20 miliona dinara.

Pre puštanja u saobraćaj stručnjaci laboratorije za ispitivanje konstrukcija, sa niškog Građevinskog fakulteta, su kontrolisali nosivost novog mosta i potvrdili da su se razultati probnog opterećenja pokazali kao dobri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru