BIZNIS INKUBATOR ZA TREĆE DOBA: Zanimljiv projekat u Gerontološkom centru Subotica

J.L.

18. 12. 2020. u 18:54

GERONTOLOŠKI centar u Subotici i Centar za socijalnu zaštitu grada Senteša U Mađarskoj započinju projekat „Prekogranični inkubator preduzetništva za starije“, čiji je cilj da pomogne najstarijim građanima da steknu veštine preduzetništa i tako dođu do posla.

БИЗНИС ИНКУБАТОР ЗА ТРЕЋЕ ДОБА: Занимљив пројекат у Геронтолошком  центру Суботица

Udoban i prijatan život za starije

Po rečima Brankice Tešanović, direktorke Gerontološkog centra, projekat će trajati godinu i po dana, njegova vrednost je više od 200 hiljada evra a namenjen je starijima od 50 godina.

Partneri iz Mađarske i mi imamo iste probleme, mnogo ljudi je ostalo bez posla i često upravo zbog godina ne mogu da nađu novo zaposlenje. Demografske promene su se jako odrazile na ranjive kategorije, među kojima su i stara lica kojima je naša pomoć uvek dobrodošla – ističe Brankica Tešanović.

- Sve projektne aktivnosti su osmišljene tako da daju konkretne pozitivne rezultate. Osnovaće se preduzetnički inkubator za starije, a 20 izabranih polaznika proći će obuku o preduzetništvu. Tome će naravno prethoditi istraživanje o potencijalima korisnika, dok će šest lica iz partnerskih ustanova pohađti obuku da budu stručna pomoć i podrška budućim preduzetnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!