PREMINULO ČETVORO PACIJENATA: I dalje teška situacija u kraljevačkoj bolnici

G. Ćirović

15. 12. 2020. u 14:29

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu i dalje je teška.

ПРЕМИНУЛО ЧЕТВОРО ПАЦИЈЕНАТА: И даље тешка ситуација у краљевачкој болници

Foto: G. Šljivić

U ovoj ustanovi tokom minulih 24 sata preminulo je četvoro kovid pacijenata. Trenutno je na bolničkom lelenju 117 kovid bolesnika, od kojih je desetoro zbrinuto na intenzivnoj nezi, i to su sve pacijenti sa težom kliničkom slikom. Novoprimljenih je 20, troje je prevedeno sa drugih odeljenja, a 13 je otpušteno kućama.


Ovako u najkraćem glasi raport iz kraljevačke bolnice koji je medijima dao dr Milan Parezanovović, načelnik Infektivnog odeljenja Opšte bolnice „Studenica“ i pomoćnik direktora bolnice za internistički sektor.

- Kapaciteti su nam gotovo popunjeni, jedan broj bolesnika ćemo prebaciti u SB „Merkur“ u Vrnjačkoj i SB „Agens“ u Mataruškoj Banji. Prema najnovijim podacima trenutno je 109 naših zaposlenih van stroja, što zbog bolesti kovid-19, što zbog izolacije usled kontakata. To je veliki broj s obzirom da je u kovid bolnici svakodnevno angažovano 110 medicinskih sestara i 20 lekara, ne računajući lekare sa pneumofiziologije i radiologije koji nam pomažu u čitanju snimaka – dodao je dr Parezanović.

On je ovom prilikom istakao da je cela Internistička bolnica, osim prizemlja gde je smeštena psihijatrija, u kovid sistemu.

- Ako bude trebalo i taj deo će biti premešten u Hiruški blok. Broj bolesnika koji dolaze u infektivnu kovid ambulantu ne opada. U ponedeljak je obavljeno čak 295 pregleda, više od toga zaista fiziki ne možemo – naglasio je dr Parezanović. - Svakodnevno rade po četiri ekipe pre i posle podne, na jedan rendgen aparat i čitanje snimaka više ne može da se stigne. Nastojimo da delimo brojeve, da ljudi ne čekaju dugo, ali ovo je naš trenutni maksimum.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna