DOMU ZDRAVLJA U DESPOTOVCU AUTOKLAV: Aparat je kupljen sredstvima Ministarstva pravde

Z. Gligorijević

11. 12. 2020. u 17:04

DOM zdravlja Despotovac dobio je novi autoklav, savremeni aparat za sterilizaciju.

ДОМУ ЗДРАВЉА У ДЕСПОТОВЦУ АУТОКЛАВ: Апарат је купљен средствима Министарства правде

Foto SO Despotovac

Aparat je kupljen sredstvima Ministarstva pravde, prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Autoklav će biti korišćen za sterilizaciju svih instrumenata kojim raspolaže Dom zdravlja, kao i za sterilizaciju zavojnog materijala.

- Za razliku od dosadašnjih aparatura koje su korišćene, a koje su radile na principu suve sterilizacije, ovaj aparat radi na principu vodene pare, što znači da će sanitetski materijal i svi instrumenti ostajati sterilisani duži vremenski period. Ono što je jako značajno je da će se sterilizacija obavljati na jednom mestu, a samim tim će i kontrola sterilizacije biti na visokom nivou - ocenjuje direktor Doma zdravlja doktor Miodrag Rajić.

Ova zdravstvena ustanova, u godini na izmaku, opremljena je gotovo svom neophodnom opremom zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa rukovodstvom lokalne samouprave, naročito sa predsednikom Skupštine opštine Despotovac dr Zlatkom Marjanovićem, koji je zaslužan što je zdravstvena zaštita bila na najvišem mogućem nivou, i predsednikom opštine Despotovac Nikolom Nikolićem, koji je imao sluha za sve potrebe ove zdravstvene ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)