ULIČNI KONCERT ZA BOLESNU DECU: Humana inicijativa profesora muzike iz Požarevca Predraga Paunovića

D. NOVKOVIĆ

12. 12. 2020. u 11:48

PROFESOR muzike iz Požarevca Predrag Paunović je pokrenuo inicijativu za održavanje novogodišnjeg uličnog koncerta pod nazivom "Melodija za život", tokom kojeg bi se skupljali novčani prilozi za desetogodišnje Dušana Ratkovića i Pavla Paunovića, te Luku Nešića od četiri leta i upola mlađu Aleksiu Žigrai.

УЛИЧНИ КОНЦЕРТ  ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ: Хумана иницијатива професора музике из Пожаревца Предрага Пауновића

Foto CZK u Požarevcu

Njima je za lečenje potrebno 390.000 evra, a dosada je sakupljeno samo 40.000, pa je Paunović javno, posredstvom društvenih mreža, apelovao na čelnike lokalne samouprave da dozvole održavanje humanitarne manifestacije.

- Grad to neće ništa da košta. Tehničku podršku i opremu će obezbediti Udruženje umetnika i muzički atelje "Maestro", a od fondacije "Novak Đoković" sam dobio elektronsko pismo sa najavom da će podržati našu akciju.

Foto privatna arhiva

Istovremeno, balkanska muzička diva Kaliopi Bukle je na svom instagram-nalogu objavila video nazvan "Melodija za život", sa predivnim porukama upućenim Požarevljanima, a obećala je da će video-porukom pozvati sve ljude dobre volje da budu sa nama 31. decembra i svojevoljnim "bakšišom" doprinesu da ulazak u Novu godinu bude još više čaroban za naše anđele - kaže Paunović koji je zahtev za odobrenje koncerta već predao Policijskoj upravi i Komunalnoj policiji, uz napomnu da će biti obezbeđeno poštovanje svih epidemioloških mera.

Foto D. Novković

Njegovom pozivu dosad su su odazvali brojni bendovi i solisti koji su spremni da besplatno nastupe na Starom korzou, gde će biti nekoliko punktova sa različitim vrstama muzike, pa su dobrodošli i humani amateri. Sakupljeni novac će odmah biti prebrojan, a suma javno saopštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)