ULIČNI KONCERT ZA BOLESNU DECU: Humana inicijativa profesora muzike iz Požarevca Predraga Paunovića

D. NOVKOVIĆ

12. 12. 2020. u 11:48

УЛИЧНИ КОНЦЕРТ  ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ: Хумана иницијатива професора музике из Пожаревца Предрага Пауновића

Foto CZK u Požarevcu

PROFESOR muzike iz Požarevca Predrag Paunović je pokrenuo inicijativu za održavanje novogodišnjeg uličnog koncerta pod nazivom "Melodija za život", tokom kojeg bi se skupljali novčani prilozi za desetogodišnje Dušana Ratkovića i Pavla Paunovića, te Luku Nešića od četiri leta i upola mlađu Aleksiu Žigrai.

NJima je za lečenje potrebno 390.000 evra, a dosada je sakupljeno samo 40.000, pa je Paunović javno, posredstvom društvenih mreža, apelovao na čelnike lokalne samouprave da dozvole održavanje humanitarne manifestacije.

- Grad to neće ništa da košta. Tehničku podršku i opremu će obezbediti Udruženje umetnika i muzički atelje "Maestro", a od fondacije "Novak Đoković" sam dobio elektronsko pismo sa najavom da će podržati našu akciju.

Foto privatna arhiva

Istovremeno, balkanska muzička diva Kaliopi Bukle je na svom instagram-nalogu objavila video nazvan "Melodija za život", sa predivnim porukama upućenim Požarevljanima, a obećala je da će video-porukom pozvati sve ljude dobre volje da budu sa nama 31. decembra i svojevoljnim "bakšišom" doprinesu da ulazak u Novu godinu bude još više čaroban za naše anđele - kaže Paunović koji je zahtev za odobrenje koncerta već predao Policijskoj upravi i Komunalnoj policiji, uz napomnu da će biti obezbeđeno poštovanje svih epidemioloških mera.

Foto D. Novković

NJegovom pozivu dosad su su odazvali brojni bendovi i solisti koji su spremni da besplatno nastupe na Starom korzou, gde će biti nekoliko punktova sa različitim vrstama muzike, pa su dobrodošli i humani amateri. Sakupljeni novac će odmah biti prebrojan, a suma javno saopštena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)