PROVOZAO SE CISTERNOM: Gradonačelnik Pajić sa komunalcima, zajednički cilj - čist i uredan Šabac (FOTO)

A. DELIĆ

07. 12. 2020. u 06:13

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je u nedelju ujutru radnike JKP „Stari grad“, angažovane na pranju i dezinfekciji ulica.

ПРОВОЗАО СЕ ЦИСТЕРНОМ: Градоначелник Пајић са комуналцима, заједнички циљ - чист и уредан Шабац (ФОТО)

Foto: A. Delić

Kako je istakao, njihove aktivnosti naročito su važne u periodu pandemije korona virusa.

- Maksimalno se trudimo da grad bude čist, a epidemiološke mere koje su obavezne Uredbom Vlade Srbije, mi smo u Šapcu pojačali tako da dva puta dnevno čistimo i dezinfikujemo ulice – rekao je Pajić.

Prema njegovim rečima, nova šabačka vlast nakon postavljanja novog rukovodstva preduzeća „Stari grad“ uočila je da mnogo toga nije onako kako bi trebalo biti. Zato se u proteklih mesec dana radilo na boljoj organizaciji zaposlenih.

- Izašli smo u susret i odobrili isplatu solidarne pomoći radnicima, a od njih očekujemo da svoj posao rade na najbolji mogući način – rekao je Pajić. - Sa kolegama iz Sremske Mitrovice, komunalno je apliciralo za zajednički projekat kod EU kako bi nabavili novi premu, mašine i nove kamione za iznošenje smeća. Zajednički cilj nam je čist i uredan grad.

Gradonačelnik je razgovarao sa v.d. direktora Nikolom Begovićem i rukovodstvom preduzeća i o drugim planovima za poboljšanje usluga, posebno u sektoru gradske čistoće i obećao da će nova lokalna uprava imati više sluha za njihove potrebe, za razliku od prethodne vlasti.

- Zatekli smo velike probleme u JKP „Stari grad“ – potvrdio je novi v.d. direktor Beogović. - Jedan od ključnih problema bilo je zagušenje naših kamiona na transfer stanici na regionalnoj deponiji u Sremskoj Mitrovici. Smećari su čekali po dva sata na istovar, a sada smo uspeli da to vreme smanjimo na 10 minuta

JKP „Stari grad“ ima 320 zaposlenih, a od toga je trećina na poslovima iznošenja smeća i javne higijene. Ali, kako se čulo na skupu, prethodna vlast se nedomaćinski odnosila zbog čega novo rukovodstvo moli Šapčane za strpljenje i poziva da i sami doprinesu čistoći grada tako što će odlagati smeće na mesta koja su predviđena za to.

Takođe, Šapčani su pozvani da se obrate komunalcima ukoliko u nekom od kanistera nedostaje dezinfekciono sredstvo, neophodno tokom epidemije.

PAJIĆ SE PROVOZAO CISTERNOM

PRILIKOM obilaska komunalaca, novi gradonačelnik Pajić neposredno je razgovarao sa radnicima gradske čistoće i provozao se u jednom od kamiona.

-Ovo je prvi gradonačelnik koji se vozio sa nama u cisterni – rekao je vozač kamiona Nenad Stanković i dodao da su uslovi rada sada dobri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)