STIGLO JOŠ 155 POZITIVNIH REZULTATA: Korona nastavlja da osvaja teritoriju Jablaničkog okruga

I.M.

05. 12. 2020. u 13:08

OD 530 rezultata koji su, u poslednja 24 časa, stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) pozitivan nalaz ima 155 pacijenata.

СТИГЛО ЈОШ 155 ПОЗИТИВНИХ РЕЗУЛТАТА: Корона наставља да осваја територију Јабланичког округа

Foto; I.Mitić

Ova ustanova je saopštila da je, od ukupnog broja, u Leskovcu testirano 316 osoba, a da su pozitivna 93 pacijenta. U Vlasotincu je registrovano još 35, u Lebanu 13, u Medveđi devet, a u Bojniku pet zaraženih.

Među novoobolelima je 87 zaposlenih osoba, 30 penzionera, 25 nezaposlenih, sedam učenika, pet studenata i jedno dete. Trenutno se čekaju još 48 rezultata za osobe koje su, prethodnih dana, uzorkovane u ZZJZ, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

U poslednjem talasu epidemije, od sredine prošlog meseca, laboratorijski je potvrđeno da je u svim opštinama Jablaničkog okruga opakim virusom zaraženo 2147 osoba, a samo u poslednjih pet dana je registrovano 787 novoobolelih.

Od ukupnog broja zaraženih u Leskovcu je inficirano 1235, u Vlasotincu 637, Lebanu 208, Medveđi 155, u Bojniku 65, a u slabo naseljenoj Crnoj Travi jedan pacijent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani