NAJBOLJI SUVENIR – EŠARPA IZ STARE PAZOVE: Dodeljene nagrade na 13. Izložbi suvenira i turističkih publikacija

I.Mitić

03. 12. 2020. u 16:13

NAJBOLjI suvenir na ovogodišnjoj 13. Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu je ešarpa iz Stare Pazove. U ovoj kategoriji nagrađeni su i turistički radnici Loznice i Bora.

НАЈБОЉИ СУВЕНИР – ЕШАРПА ИЗ СТАРЕ ПАЗОВЕ: Додељене награде на 13. Изложби сувенира и туристичких публикација

Foto: TO Leskovac

Set upotrebnih predmeta Turističke organizacije(TO) Sokobanje, koji čine ranac, teglica, privezak, olovka i kesa, je prvonagrađeni u ovoj konkurenciji. Druga nagrada otišla je u Ražanj, a treća u opštinu Bojnik.

Za najoriginalniji eksponat na izložbi žiri je proglasio notes „Kalendar manifestacija“ TO Novi Bečej. Ovoj opštini pripala je i nagrada za najbolju video reportažu pod nazivom „Srbija u kadru“.

Zbog trenutne epidemiološke situacije ovogodišnja izložba je održana bez prisustva učesnika, a žiri je, kao i ranijih godina, odlučivao o priznanjima u 11 takmičarskih kategorija gde su svrstani propagandni materijali koji na najbolji način predstavljaju turističke destinacije širom Srbije.

- Zahvalni smo svim učesnicima na značajnom doprinosu ovogodišnjoj izložbi i na tome što smo zajednički uspeli da održimo njen kontinuitet, bez obzira na trenutnu tešku epidemiološku situaciju u našoj zemlji. Nadam se da ćemo već naredne godine, kao i mnogo puta do sada, imati priliku da ponovo ugostimo prijatelje iz svih krajeva Srbije kao i pojedine kolege iz regiona – kazao je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije u Leskovcu.

NAJBOLjE FOTOGRAFIJE IZ KNIĆA I KRAGUJEVCA

Prvu nagradu za najbolju kolekciju turističkih fotografija pod nazivom „Vreme kad je grad stao“ osvojili su Kragujevčani odnosno autor Zoran Lazarević Laki. Druga nagrada u ovoj kategoriji otišla je u Knić, a treća u Čačak. Knićani su osvojili i prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju pod nazivom „Jelena“. Njen autor je Goran Jordanski. Drugonagrađeni su Paraćinci, dok je treću nagradu žiri dodelio TO Kragujevac.

Prve nagrade za najbolje publikacije pripale su Vrbasu, Požarevcu i Svrljigu. Turistički radnici Vrbasa nagrađeni su za set flajera, Požarevljani za publikaciju pod nazivom „Ergela Ljubičevo“, a Svrljig za promotivni materijal o ovoj opštini sa više od 50 strana.

Za seriju kratkih promo filmova prva nagrada je dodeljena TO Kraljevo, drugonagrađene su Nišlije, dok su treću nagradu podelili turistički radnici Ljubovije, Kuršumlije i Knića. U kategoriji video reportaža, pored prvonagrađene iz Novog Bečeja, priznanje su zaslužili i Vranjanci za publikaciju pod nazivom „Grad koji ima dušu“.

Najlepše razglednice stigle su iz Vlasotinca, Loznice i Kuršumlije, a najbolje turističke mape iz Čačka, Prokuplja i Bele Palanke. Čačani su u ovoj kategoriji osvojili prvu nagradu za komplet tematskih mapa – pešačke ture, hrana i zabava i manastiri Ovčarsko-kablarske klisure, dok će u Kuršumliju otići i prva nagrada za plakat srednjovekovnog festivala „Nemanjini dani“. U ovoj kategoriji drugo mesto pripalo je Brusu, a treće TO Kragujevac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

REKONSTRUKCIJA KOLOVOZA MENJA TRASE: Autobusi u Sremskoj Kamenici saobraćaće novim pravcima