JOŠ JEDNA OPŠTINA PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU: U Lebanu nagli skok broja zaraženih

I.M.

02. 12. 2020. u 16:00

U OPŠTINI Lebane uvedena je vanredna situacija zbog naglog porasta zaraženih virusom korona. To je učinjeno na preporuku leskovačkog Zavoda za javno zdravlje koji je epidemiološku situaciju u ovoj opštini ocenio nepovoljnom sa tendencijom prelaska u vanrednu.

ЈОШ ЈЕДНА ОПШТИНА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: У Лебану нагли скок броја заражених

Foto: i.Mitić

U poslednje dve nedelje u Lebanu je potvrđeno 89 zaraženih opakim virusom, a samo 30. novembra čak 21 slučaj zaraze. Danas je registrovano 17 novoobolelih, a od početka epidemije inficirane su 232 osobe.

U tom periodu registrovana su i tri smrtna ishoda izazvana posledicama kovid infekcije i još četiri smrti za koje se sumnja da ih je izazvao opaki virus. U leskovačkoj kovid bolnici trenutno je na lečenju 20 pacijenata iz Lebana, a jedan zaraženi je na respiratoru.

Štab za vanredne situacije pozvao je građane da poštuju sve naložene mere zaštite i naložio pojačanu dezinfekciju javnih površina oko zdravstvenih ustanova, škola, pijace i frekventnih javnih površina.

Građani se podsećaju na obavezu nošenja zaštitnih maski, a apelovano je i da predstojeće slave obeleže u krugu porodice.

Lebane je četvrta od šest lokalnih samouprava u Jablaničkom okrugu koja je uvela vanarednu situaciju. Pre dvadesetak dana to je učinilo Vlasotince, a u međuvremenu Medveđa i Leskovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju