VANREDNA SITUACIJA I U KIKINDI: Zaraženo 1.107 osoba

R. Šegrt

30. 11. 2020. u 17:32

GRADONAČELNIK Kikinde Nikola Lukač danas je doneo odluku o uvođenju vanredne situacije na području ovog grada. Odluka je posledica katastrofalne epidemiološke situacije, jer je trenutno aktivno 1.107 aktivnih obolelih od koronavirusa. Dnevno se otkrije i po 100 novih slučajeva, što znači da je virus široko rasprostranjen. Osnovci viših razreda i srednje škole već primanjuju online nastavu. Za sada je dobra situacija u gerontološkom centru, gde nema zaraženih korisnika.

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА И У КИКИНДИ: Заражено 1.107 особа

Foto: Rada Šegrt

Međutim, zbog velikog širenja virusa, sugestije epidemiologa bila je dalje pooštravanje mera, pa je takav zaključak doneo i Gradski krizini štab, a gradonačelnik potvrdio.

- Za sada se ne uvode nove mere, ali se apeluje na građane da se pridržavaju mera zaštite, koje su na snazi. Uvođenjem vanredne situacije daju se šira ovlašćenja svima koji kontrolišu sprovođenje mera zaštite, pri čemu se misli na inspekcijske službe, uz asistenciju policije.  Tok dešavanja usloviće usklađivanje, ukoliko bude novih mera na republičkom nivou sa aktuelnom situacijom u gradu - saopšteno je ovim povodom, danas kasno popodne, iz Gradske uprave.

Foto: Rada Šegrt

 

Kako je rečeno, Gradski štab će redovno informisati i obaveštavati javnost  o svim bitnim činjenicama  od značaja za zaštitu  i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti, zbog kojih je vanredna situacija i proglašena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu