PREMINULO JOŠ DVOJE, 16 NOVOZARAŽENIH: Epidemija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

02. 12. 2020. u 12:28

DVE osobe iz Rudničko-takovskog kraja, potvrđeno pozitivne na kovid-19, nažalost su preminule tokom minula 24 sata: jedna, stara 56 godina u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu, druga (71) u čačanskoj Opštoj bolnici.

ПРЕМИНУЛО ЈОШ ДВОЈЕ, 16 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Рудничко-таковском крају

Foto: Depositphotos

U tom periodu, po dosadašnjim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu, registrovano je još 16 lica pozitivnih na korona virus.

Ukupan broj zaraženih u takozvanom „trećem piku“ epidemije ovde trenutno iznosi 503.

- Od tog broja, 170 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Od 37 trenutno hospitalizovanih pacijenata iz ovog kraja pozitivnih na taj virus, većina ih se leči u milanovačkoj Opštoj bolnici. U Kovid ambulanti juče (1. decembar) obavljena su 253 pregleda (više od stotinu osoba juče se prvi put javilo na pregled) urađeno je 39 antigenskih testova, uzeto 11 nazofaringealnih briseva – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 727, uz 30 smrtnih ishoda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)