U "CRVENOJ ZONI" HOSPITALIZOVANO I DETE: Povećan broj pregleda u šabačkoj bolnici, sve više pozitivnih zdravstvenih radnika

A.D.

30. 11. 2020. u 19:26

LEKARI u šabačkoj bolnici, tokom proteklog vikenda, imali su pune ruke posla, zbog povećanog broja pregleda u ambulanti i prijema. U respiratornoj jedinici zbrinuto je devet pacijenata sa teškom kliničkom slikom, od kojih je četvoro na invazivnoj ventilaciji.

У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ ХОСПИТАЛИЗОВАНО И ДЕТЕ: Повећан  број прегледа у шабачкој болници, све више позитивних здравствених радника

Foto: A.D.

- Trenutno je u bolnici 131 kovid pozitivan pacijent, od kojih je njih 23 na infektivnom odeljenju, a 108 je u zgradi takozvane kovid 1 zone. Juče je u prijemno-trijažnoj ambulanti bilo 33 pregleda, osam pacijenata je primljeno, a sedam otpušteno - kaže direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović.

Prema njegovim rečima, u subotu je bilo 17 prijema i 10 otpusta. Takođe, u crvenoj zoni pedijatrije, ponovo je smešteno jedno kovid pozitivno dete. Bolnički kapaciteti se, kaže, polako popunjavaju, a od ponedeljka je i deo internističkog bloka stavljen u kovid sistem.

Dr Popović kaže da je, uporedo sa povećanjem broja kovid-pacijenata, sve više obolelih i među zdravstvenim radnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)