KOVID I U DOMU ZA STARE: Epidemija korone na području Pirotskog okruga izuzetno nepovoljna

V.Ć.

29. 11. 2020. u 13:10

PREMA poslednjim rezultatima testiranja, sa područja Pirotskog okruga kovidom je zaraženo još 57 osoba, a na testiranje u nadležnu laboratoriju niškog IZJZ poslato je još 43 brisa.

КОВИД И У ДОМУ ЗА СТАРЕ: Епидемија короне на подручју Пиротског округа изузетно неповољна

Foto: V.Ć.

Kako navodi pirotski ZZJZ, tačnije Centar za kontrolu i prevenciju bolesti, najveći bropj novozaraženih je iz Pirota i Dimitrovgrada, zatim iz Bele Palanke i Babušnbice.

U zavisnosti od kliničke slike, naložena je mera kućne ili bolničke izolacije za 1236 osoba. Mera izolacije juče je naložena za 147 osoba, dok je za 36 kojima su potvrđeni kontakti ukinuta.

Iz dana u dan se povećava  broj pregleda u kovid ambulantama. Na grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice, trenutno je 13 pacijenata sa pneumonijama, dok je u KC Niš sa područja pirotskog okruge trenutno 27 pacijenata. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Babušnici i Beloj Palanci je vanredna, a u Pirotu izrazito nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu-saopštavaju u pirotskom ZZJZ.  

U dimitrovgradskom Domu za stare osobe, koji je jedina ustanova tog tipa u celom okrugu testirano je 88 osoba, među kojima je 24 pozitivno. Kako saznajemo, zbog sve većeg broja obolelih u okrugu, pirotska Opšta bolnica se sprema da uđe u kovid sistem.                                              

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!