KORONA UŠLA U DOM ZA OMETENE U RAZVOJU U IZVORU: Pozitivno 14 štićenica i troje zaposlenih

Z.R.

28. 11. 2020. u 16:11

VIRUS korona ušao je u Domsko odeljenje za ženska lica teško ometena u razvoju u Izvoru, koji je u sastavu paraćinskog Centra za socijalni rad, a kako je objavljeno na sajtu opštine Paraćin, od 84 štićenice ovog doma, kod 14 je rezultat pozitivan, dok se za ostale čekaju rezultati PCR testiranja. Prisustvo virusa registrovano je i kod troje zaposlenih, od koje su dve medicinske sestre, koje su sada u kućnoj izolaciji.

КОРОНА УШЛА У ДОМ ЗА ОМЕТЕНЕ У РАЗВОЈУ У ИЗВОРУ: Позитивно 14 штићеница и троје запослених

Foto: Z.Rašić

Kako je navedeno, zbog povišene temperature kod pet štićenica i dve sestre, primenom brzih antigenskih testova prisustvo virusa evidentirano je 24. novembra, međutim, monahinje koje rade u domu i brinu svakodnevno o štićenicama su odbile testiranje.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje “Pomoravlje” iz Ćuprije naložio je mere koje se sprovode u tom domskom odeljenju, a o problemu je obavešteno i resorno ministarstvo. Najveći problem u ovom trenutku je nedostatak kadrova, lekara i medicinskih sestara, a to je trenutno rešeno angažovanjem jedne doktorke i dve medicinske sestre koje će u domu u Izvoru raditi volonterski.

Sinoć je u Paraćinu održana sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila analiza trenutne epidemiološke situacije u kojoj je broj pregleda u kovid-ambulanti Doma zdravlja desetak puta veći nego do pre mesec dana, a kapacitet bolničkog kovid-odeljenja popunjen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna