KORONA PREDANJAČI U VLASOTINCU I MEDVEĐI: U Jablaničkom okrugu još 111 novoobolelih od kovida

I.M.

28. 11. 2020. u 12:20

U ZAVOD za javno zdravlje(ZZJZ) u Leskovcu, u poslednja 24 časa, stigla su 474 rezultata laboratorijskih analiza na infekciju virusom korona od kojih 111 ima pozitivan nalaz.

КОРОНА ПРЕДАЊАЧИ У ВЛАСОТИНЦУ И МЕДВЕЂИ: У Јабланичком округу још 111 новооболелих од ковида

Foto: I. Mitić

Od ukupnog broja testiranih osoba, u Leskovcu su uzorkovane 282, a prisustvo virusa potvrđeno je kod 59 osoba. U Vlasotincu je zaražen još 41, Medveđi sedam, Lebanu tri, a u Bojniku jedan pacijent. Trenutno se čeka na analize još 70 uzoraka iz svih lokalnih samouprava Jablaničkog okruga.

Pored Vlasotinca koje, u odnosu na broj stanovnika, ima ubedljivo najveći broj zaraženih osoba i gde je, pre dve sedmice, proglašena vanredna situacija, to je juče učinio i Štab za vanredne situacije u Medveđi.

Ova odluka je doneta zbog naglog porasta broja zaraženih, a na preporuku leskovačkog ZZJZ. Samo u poslednjih nedelju dana u Medveđi, koja ima oko 6.500, registrovano je više od 60 slučajeva novog oboljevanja od opakog virusa.

Uvođenje vanredne situacije značiće rigoroznije kontrole nadležnih organa, a građanima je upućen apel da poštuju sve protivepidemijske mere.

Pored širenja virusa u opštoj populaciji, veliki broj uzorkovanih osoba u Leskovcu je posledica i sistematskog testiranja zaposlenih u ovdašnjoj Opštoj bolnici i Domu zdravlja gde je do juče registrovano da je više od 60 zaposlenih u ovim ustanovama inficirano opakim virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega