NEMA VIŠE MESTA NA KISEONIKU: U Specijalnoj bolnici Sokobanja zaraženo osam zdravstvenih radnika, pacijenti se upućuju u Niš

Tanjug

26. 11. 2020. u 13:48

U SPECIJALNOJ bolnici Sokobanja zbrinuto je 68 kovid pacijenata, od kojih je više od 40 na kiseoniku, kaže direktorka te ustanove Vesna Milanović.

НЕМА ВИШЕ МЕСТА НА КИСЕОНИКУ: У Специјалној болници Сокобања заражено осам здравствених радника, пацијенти се упућују у Ниш

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je rekla da je kapacitet Specijalne bolnice 160 kreveta, ali da nema slobodnih mesta za obolele kojima je potrebna kiseonička terapija.

Kako kaže, ti pacijenti se upućuju u Niš i druge gradove u kojima ima mesta.

U Specijalnoj bolnici Sokobanja, koja je od 13.novembra ponovo u kovid sistemu, zbrinjavaju se oboleli sa teškom i srednje teškom kliničkom slikom iz Sokobanje, Negotina, Knjaževca, Aleksinca.

- Za razliku od proleća,kada smo zbrinjavali pacijente sa lakšom kliničkom slikom, sada je većina na kiseoniku. Najviše je pacijenata srednje starosne dobi, najmlađi ima 25 godina, a ima i starijih od 70 godina - rekla je Marinović.

Dodala je da je u toj bolnici zaraženo osmoro zdravstvenih radnika sa blagim simptomima infekcije koji su se, kaže, zarazili van ustanove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri