NEDOSTAJE SAMO KROV: Gradnja kuće za hendikepiranog Gorana Nikolića iz Lebine kod Paraćina

Z. RAŠIĆ

25. 11. 2020. u 18:12

SAMO dva i po kubika građe, ili šezdesetak hiljada dinara, nedostaju da se sagradi krov na nevelikoj kući koju su komšije sazidale za Gorana Nikolića (36) iz Lebine kod Paraćina. Bez toga, Goran neće imati gde da dočeka zimu jer se na njegovom trenutnom domu, starom ča vek i po, srušio krov!

НЕДОСТАЈЕ САМО КРОВ: Градња куће за хендикепираног Горана Николића из Лебине код Параћина

Goranov trenutni dom i kuća koja čeka da bude pokrivena / Foto Z. Rašić

Težak života siromašnog Nikolića, hendikepiranog govora, koji je ostao sasvim sam nakon što mu je preminula baba, odlučili su da bar malo olakšaju meštani kojima on svakodnevno pomaže u fizičkim poslovima. Pomoć je u onom najdragocenijem - novom domu.

I, kuća od šezdesetak kvadrata je podignuta, ali nedostaje drvena građa da bi se objekat pokrio.

"Novosti" su već pisale o Goranu i ljudima velikog srca iz malog paraćinskog sela, koji su radili na objektu bez dinara nadoknade, kako bi se novi dom sagradio iz donacija - što pre. Jer, samo nekoliko metara od udžerice u kojoj Nikolić trenutno živi, za samo 25 dana, nikla je kuća, a zatim je zapelo kod cementa za ploču. U međuvremenu, Željko Miletić, meštanin koji se pobrinuo za obezbeđivanje donacija i građevinskog materijala kaže da je i taj posao završen. Međutim...

Goran Nikolić / Foto Z. Rašić

- Problem su samo drvene grede i letve, osnosno građa za krov. Potreban nam je donator, ili u materijalu ili u novcu, jer crep imamo, pa bismo mogli da predupredimo zimske padavine. Već smo obezbedili cement za malterisanje unutrašnjosti, spremni su i kablovi za struju, sanitarije za kupatilo... Plastične prozore smo već postavili - nabraja Miletić.

Čim majstori-dobrovoljci iz sela završe započeto, Goran će prvi put u životu imati i sopstveno kupatilo, čemu se najviše raduje. Osnovni nameštaj obezbediće se polako, komad po komad. Važno je, kažu Lebinci, da njihov komšija ove zime ima bar jednu toplu sobu, u kojoj će moći da prespava. Kasnije, na proleće, obećavaju, sagradiće i terasu koju su već isplanirali.

Nažalost, bez materijala za krov, radovi su već gotovo mesec dana obustavljeni...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest