KORONA U PIROTSKOM OKRUGU SVE ŽEŠĆA: Pozitivnih 48, u izolaciji 869

V. Ć.

24. 11. 2020. u 20:32

КОРОНА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ СВЕ ЖЕШЋА: Позитивних 48, у изолацији 869

Foto: V. Ćirić

CENTAR za prevenciju i kontrolu bolestu pirotskog ZZJZ, saopštio je da je na području Piortskog okruga još 48 osoba pozitivnih na kovid 19.

Trenutno je u izolaciji 869 osoba, a na testiranje u nadležnu laboratoriju danas je poslato 30 briseva. Izolacija naložena u 136 slučajeva, a ukinuta za 57 osoba.

Ovo je inače od početka epidemije najveći broj izoliranih, čija klinička slika određuje da li su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji.

Procenjuje se, navode u Centru, da je broj zaraženih sedam do deset puta veći od zvanično prijavljenih, jer se svi ne javljaju zdravstvenim službama. Povećava se broj pregleda u kovid ambulantama. U Pirotu danas je pregledano 224 osoba, Dimitorvgradu 107, Babušnici 35 i Beloj Palanci 35.

Na grudnom odeljenju pirotske OB trenutno se leči 10 bolesnika sa pneumonijama, a u niškom KC je isto toliko sa područja Pirotskog okruga. Tri su na intenzivnoj nezi.

Od početka epidemije na području okruga registrovano je 792 zaraženih kovidom, dok je 31 osoba preminula. Epidemiolozi procenjuju da je Dimitrovgradu i Beloj Palanci situacija sa epidemijom vanredna, ali stabilna, U Pirotu nepovoljna sa tendencijom da pređe u vanrednu, a u Babušnici nepovoljna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)