POZNATI DOBITNICI: Oni su dobili najviša gradska priznanja u Kikindi

R. Šegrt

24. 11. 2020. u 16:50

Epidemija virusa korona izbacila je u prvi plan mnoge epidemiologe, pa tako i dr Sandru Radlović, direktorku Zavoda za javno zdravlje u Kikindi.

ПОЗНАТИ ДОБИТНИЦИ: Они су добили највиша градска признања у Кикинди

Foto: R. Šegrt

Iako je i pre marta ove godine, javnosti bila poznata po preporukama sugrađanima kako da se zaštite od gripa i drugih hroničnih oboljenja, savetovala da se vakcinišu i promovisala akcije koje govore o značaju preventivnih mera za očuvanje zdravlja, epidemija je učinila da se njene izjave svakodnevno sa nestpljenjem čekaju, jer je Kikinda na početku bila jedno od tri najveća žarišta u zemlji. Za angažovan rad Gradska uprava joj je dodelila najviše gradko priznanje, Nagradu grada Kikinde.

Foto: R. Šegrt

- Iznenađena sam, ali sada ne bih opširnije o tome. Važno je samo da svi budemo zdravi- rekla je juče kratko za “Novosti” nakon saznanja da je nagrađena.

U obrazloženju stoji da je ona heroina modernoga doba koja bez plašta, ali s maskom, gleda neprijatelju u oči i hrabro kroči napred u borbu sa neizvesnim i nezaustavljivim. Priznanje grada posthumno je dodeljeno dr  Jandriji Jandri Lukaču, čuvenom radiologu, koji je posle teške bolesti preminuo u avgustu, u 80. godini.

Foto: R. Šegrt

Bio je prvi radiolog u kikindskoj bolnici i među prvih pet u Vojvodini koji je primenjivao ultrazvučnu metodu. Za izuzetan doprinos očuvanja kulturnog i pozorišnog identiteta Kikinde, nagrađen je Vladimir Crnomarković, majstor svetla u Narodnom pozirištu, koji 26 godina  radi u ovoj ustanovi. Za požrtvovanost u medicini i brigu o deci nagrađena je dr Gordana Bistričić, neonatologu, koja je radni vek provela u kikindskoj bolnici, odakle je nedavno otišla u penziju.

Za izuzetne rezultate u sportu nagrađen je mladi i atletičar Nemanja Konstantin, a Vitomir Radak, dugogodišnji direkotr OŠ “Sveti Sava” za rezultate u  obrazovanju. Za dugogodišnji preduzetnički rad nagrađena je “Destilerija Hubert 1924” iz Banatskog Velikog Sela, a za humanost i dobročinstvo porodica Krstin iz Iđoša, jer se Vesna i Radovan godinama bave hraniteljstvom. Uručenje Nagrade grada i gradskih priznanja biće 28. decembra, na Dan grada Kikinde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda